InnovaatioSilta-hanke

InnovaatioSilta-hanke auttaa pk-yrityksiä hyödyntämään innovaatiopotentiaaliaan ja poistamaan esteitä innovaatiotoiminnalle ammattikorkeakoulujen osaamisen avulla. Hanke edistää tietojen ja innovaatioiden sujuvaa virtausta yritysten ja korkeakoulujen välillä, tukien alueellista ja kansallista talouskasvua sekä lisäten kilpailukykyä ja yhteistyömahdollisuuksia, erityisesti palveluliiketoiminnassa.

 

ELY-keskuksen logo.
Kuva2

Ammattikorkeakoulut yritysten innovaatiokyvykkyyden siltaa rakentamassa

 

InnovaatioSilta-hankkeen tavoitteet

InnovaatioSilta-hanke vastaa pk-yritysten innovaatiokyvykkyyteen liittyviin haasteisiin ja parantaa ammattikorkeakoulujen tutkimus- ja kehitystoiminnan (TKI) tulosten hyödyntämistä yrityksissä. Monille pk-yrityksille innovaatiotoiminta on vaikeaa rajoitettujen resurssien, tiedon puutteen tai uusimman tutkimustiedon hyödyntämisen esteiden vuoksi. Samanaikaisesti ammattikorkeakoulujen tuottama arvokas tutkimustieto ei aina saavuta yrityksiä tehokkaasti.

InnovaatioSilta-hanke yhdistää nämä tarpeet tarjoamalla ratkaisuja, jotka auttavat pk-yrityksiä tunnistamaan innovaatiopotentiaalinsa, voittamaan innovaatiotoiminnan esteitä ja hyödyntämään ammattikorkeakoulujen tuottamaa tietoa liiketoiminnan kehittämisessä. Näin parannetaan molempien osapuolten kilpailukykyä, tuetaan talouskasvua ja edistetään yhteistyötä.

Hankkeen rakenne ja työpaketit

Hanketta toteuttavat yhteistyössä Centria-ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK).

  1. Innovaatiokyvykkyysarviointi (SeAMK):
    Ensimmäisessä työpaketissa kartoitetaan pk-yritysten innovaatiokyvyn esteitä ja alueellisia erityispiirteitä. Tuloksia hyödynnetään räätälöityjen ratkaisujen suunnittelussa.
  2. Innovaatiokyvyn vahvistaminen (SAMK):
    SAMKin koordinoimassa toisessa työpaketissa järjestetään työpajoja ja koulutuksia, jotka perustuvat innovaatiokyvykkyysarvioinnin tuloksiin. Yritykset pääsevät verkostoitumaan ja oppimaan toisiltaan vertaisoppimisen kautta.
  3. TKI-tulosten skaalautuvuus ja kaupallistaminen (Centria):
    Centrian vetämässä kolmannessa työpaketissa kehitetään työkaluja, jotka tukevat ammattikorkeakoulujen tutkimustulosten kaupallistamista pk-yrityksille. Hankkeen aikana luodaan ”kauppapaikka”, joka tekee korkeakoulujen osaamisen saavutettavammaksi yrityksille ja tukee molempien osapuolten innovaatiotoimintaa.

Pitkäaikainen vaikutus

Hankkeen tavoitteena on luoda pysyviä toimintamalleja, jotka edistävät pk-yritysten ja ammattikorkeakoulujen yhteistyötä myös hankkeen päätyttyä. Innovaatioiden esteiden purkaminen, tiedon vapaa virtaus ja vertaisoppimisen tukeminen luovat perustan pitkäkestoiselle innovaatiokyvykkyyden kehittämiselle ja talouskasvulle.

InnovaatioSilta edistää ammattikorkeakoulujen ja pk-yritysten välistä yhteistyötä, jonka avulla innovaatiot siirtyvät tehokkaasti tutkimuksesta käytäntöön.

INNOVAATIOSILTA

Kesto: 1.1.2024 — 30.12.2025

Rahoitus: Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Projektipäällikkö SAMKissa: Johanna Lainio

Partnerit Länsi-Suomen suuralueella:

Centria-ammattikorkeakoulu (Centria)
Seinäjoen ammattikorkeakoulu (SeAMK)

Innovointilogot
Scroll to Top